Med Nikolaj Kirk i byens natur

19.05.20
Bibliotekerne sætter sammen med DR og natur- og friluftsorganisationer fokus på natur i kampagnen ”Vores natur”. DR inviterer fem danske forfattere ud i naturen for at fortælle om netop deres forhold til den.

NATUREN ÅR / 2020

2020 er naturen år. De danske biblioteker og en lang række aktører på natur-, frilufts- og naturformidlingsområdet samt DR sætter via kampagnen ”Vores Natur” fokus på vores fælles nationale og ikke mindst lokale natur. Fx:

  • Ny viden om Danmarks natur
  • Nye oplevelser med Danmarks natur 
  • Nye muligheder for at tage aktiv del i naturen

Se også DR’s tema side om “Vores Natur” her

Kokken og kogebogsforfatteren, Nikolaj Kirk, er nok mest kendt for DR's programserie Nak og æd, som han laver sammen med naturmanden, Jørgen Skouboe. Nak og æd har kørt i ti sæsoner.

Nikolaj Kirk bor i København og elsker byen, men bruger naturen meget. Hør ham fortælle om de to væsentligste måder, han bruger naturen på, i videoen herunder.

Vi møder ham på Amager Fælled, hvor han fortæller om nattergaleture, en død ræv og om at blive forstyrret, når man fotograferer fugle.

Sammen med Mikkel Maarbjerg og Morten Kirckhoff har han udgivet bogen 'Ild : Eventyrlig mad' om at lave mad over åben ild, enten på de steder i naturen, det er lovlige eller hjemme over bålpladsen.

DR har mødt kokken Nikolaj Kirk til en snak om naturen i byen


Vores Natur LIVE er produceret af DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Statens Naturhistoriske Museum.

Læs mere om Nikolaj Kirk her.

Find lejrpladser på Naturstyrelsens hjemmeside.

Oprindeligt skrevet af Erling Lykke, Aalborg Bibliotekerne.

Tags
Materialer