Noah vinder fantasy novellekonkurrence

22.10.18
Noah Meyer fra Bov har vundet førstepladsen i sin kategori 13-15 år i Herlufsholms fantasy novellekonkurrence. Det blev offentliggjort til Herlufsholm Fantasy Bogmesse i weekenden.

"En af de store udfordringer ved at skrive fantasy i novelleform er at begrænse sig. Genren i sig selv kræver plads, så med en begrænsning på 10 sider er det en kunst at kunne lave en helstøbt, afsluttet historie, hvor et fantastisk element præsenteres, udfoldes og afsluttes, men det formår Noah med novellen "Kronos". Historien om drengen, der hvirvles ind i et skæbnesvangert tidsrejse-eventyr ved hjælp af et magisk ur, er en medrivende fortælling med masser af mystik og overraskelser. Den blander eventyr og fantasy på fineste vis. Plottet er godt skruet sammen og afsluttes meget elegant." 

Sådan lyder forfatter Nicole Boyle Rødtness' begrundelse for valget af Noah Meyer som vinder af Herlufsholms fantasy novellekonkurrence. Med førstepræmien fik Noah Meyer et besøg for to personer på Warner Bros. Studio i London incl. rejsegavekort til fly og en udgivelse af Tellerup på bibzone.dk med illurstration af grafiker Danielle Finnster.

Herlufholm Fantasy Bogmesse er efterhånden en etableret bogmesse i den danske litteraturscene. Hvert år kan fantasyelskende unge forfatterspirer fra hele landet indsende noveller til deres lokale bibliotek og på den måde deltage i Herlufholms konkurrence. Deltagerne er delt op i tre grupper 10-12 år, 13-15 år og 16-18 år. Det enkelte bibliotek udvælger en favorit i hver kategori, som så går videre i konkurrencen og bliver bedømt af Herlufholms jury. Juryen bestod i år af forfatterne Nanna Foss, Nicole Boyle Rødtness og Michael Kamp.

Du kan læse Noah Meyers novelle "Kronos" i det vedhæftede pdf dokument. Her på Aabenraa Bibliotekerne valgte vi som favoritter i de to andre kategorier Lara Meyers "Halvengel" (10-12 år) og Cathrine Jessens "Sjælevandrene" (16-18 år). Du kan også finde deres noveller som pdf'er længere nede på siden. 

 

Lidt billeder fra overrækelsen:

 

 

Tags