Pris til "noget sentimentalt lort"

Amalie Langballe modtog i weekenden Debutantprisen på årets udgave af Bogforum. Fem forfattere var nomineret til prisen. Find dem alle på dit lokale bibliotek

Den 27-årige Amalie Langballe kalder sin debutroman for ”noget sentimentalt lort”. Romanen Forsvindingsnumre er inspireret af hendes mors sygdom og død. På årets Bogforum i Bella Center blev Amalie og romanen hædret.

Amalie Langballe er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2018 og var i praktik på Radio 24syv. I 2017 skrev hun en aviskronik om et seksuelt overfald, hun havde været udsat for. Kronikken fik en række forlag til at kontakte hende, og pludselig stod hun med en bogkontrakt. Og var ved at afslutte sin journalistuddannelse.

Resultatet blev romanen Forsvindingsnumre, som beskrives som ”en rå sorgskildring”.

”I virkelighedens verden sætter døden en stopper for alt, men i litteraturen kan alt lade sig gøre og alt blive levende. Sådan er det også i Forsvindingsnumre, hvor en voodoodukke pludselig begynder at tale, og jagten på en uddød fugleart i det nordligste Norge sætter ind. Sådan kan verden lukke og åbne sig for os hele tiden. Sådan kan god litteratur, som den Langballe skriver, vise os det”, skriver Bogforum på deres hjemmeside.

Amalie Langballes Forsvindingsnumre kan, lige som de fire andre nominerede debutromaner, lånes på biblioteket.