Jesper Stein "Ramen" er “Rampen” er en selvbiografisk roman, som har ramt læserne lige i hjertet. Foto: Klaus Holsting.

”Rampen” vinder Læsernes bogpris 2021

08.04.21
Jesper Stein skrevet hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på sine forældres opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i form af et periodisk og massivt alkoholmisbrug i øjnene.

De nominerede til Læsernes Bogpris 2021

- Min bog er fortællingen om svigt og kærlighed i en kernefamilie, der går i opløsning, og jeg håber, man læser den sådan og forstår, at der i fortællingen ligger en stor forsoning med den smerte, som man uundgåeligt bliver påført, når man er børn af forældre, der ikke er perfekte, men blot mennesker, som reagerer som mennesker, når deres liv kæntrer, forklarede Jesper Stein til Litteratursiden.dk, da bogen blev nomineret til Læsernes bogpris 2021.

Berlingskes anmelder Merete Reinholdt kvitterede i december med fem ud af seks stjerne og følgende beskrivelse af bogen.

"Som læser tager man hele rutsjeturen med. Man er i forfatterens djævelsk dygtige vold og glider med ham og hans (genfortalte) forældre nedad mod dybet, ude af stand til andet end at læse videre. Man beruses – ikke af skønhed eller ædle dråber, men af ord og handling, spleen og spruttåger, og som en anden alkoholiker sluger man det hele, også selv om man egentlig helst ville lade være. Men man kan ikke andet, så er man advaret, Jesper Stein ikke bare forfører, han forstyrrer".

Ti danske kvalitetsudgivelser fra 2020 var nomineret til Læsernes bogpris 2021.

Bibliotekarer fra hele landet har blandt andet på baggrund af meldinger fra læserne været med til at udvælge de nominerede i samarbejde med nomineringskomiteen, som udgøres af Danmarks Biblioteksforening og Litteratursiden.

Hør Jesper Stein fortælle om nomineringen til prisen herunder.

  JESPER STEIN

  Jesper Stein giver med sine krimiromaner et fantastisk billede af Nørrebro og leverer nervepirrende spænding med en hovedperson på kanten.

  Han er danmarkskendt for sine romaner om politimanden Axel Steen, som har markeret sig med 6 bind og en modtagelse af De Gyldne Laurbær i 2016.

  Stein bliver bedre for hver bog. I sin nyeste roman skifter han genre. Med Rampen (2020) får vi et indblik i Steins opvækst med en fraværende far og en omklamrende og fortvivlet mor og deres skilsmisse, der trækker tråde langt ind i hans voksenliv.

  Kilde: Litteratursiden.dk

  Find flere af Jesper Steins bøger her

  Materialer