Kan du reparere en cykel, sy en knap i en skjorte eller ordne en ødelagt stol? Repair Café Aabenraa er stedet, hvor ødelagte ting får nyt liv.

Repair Café Aabenraa skydes i gang | NygadeHuset

27.08.21
Kom til opstartsmøde, onsdag d. 8. september, i NygadeHuset. Der er brug for frivillige, som kan ordne ting, som er i stykker, men alt for gode til at blive smidt ud. 

Hvad er en Repair Café?

  • Repair Café Danmark arbejder på at mindste brug og smid væk kulturen. Det gør de ved at hjælpe frivillige i hele landet med at lave Repair Caféer
  • Her hjælper frivillige efter bedste evne med at fixe diverse ting fra hjemmet, det kan fx være: Ledningsskift, reparation af mindre elektriske apparater, skift af lynlås og oplægning af bukser og kjoler, reparation af smykker, små reparationer af møbler
  • Alle fixerne er frivillige, så de kan ikke holdes ansvarlige for om tingene kan repareres 
  • Da Repair Caféerne ikke må være kommercielle eller konkurrerer med lokale erhvervsdrivende, skal man selv have de nødvendige reservedele med, og selv hjælpe med reparationen. Det er hjælp til selvhjælp

- Vi vil så gerne hjælpe miljøet og pengepungen ved at give længere levetid til tøj, elektronik, og husholdningsgrej, men vi har brug for hjælp for at lykkes. I marts sidste år var vi helt klar til at starte en ny Repair Café i Aabenraa, men nedlukningen kom lidt i vejen. Så nu prøver vi igen, forklarer Pernille Hede Moody Jensen, kulturformidler ved Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse. 

Repair Café Aabenraa er en del af Repair Café Danmark. Formålet er at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling. Det gøres ved at vise, at det er muligt at reparere ting, frem for bare at kassere og købe nyt. 

I Aabenraa er brug for frivillige i reparationscaféen i NygadeHuset. Der er blandt andet brug for personer, som kan bruge en skruetrækker, en symaskine eller noget helt tredje, og har lyst og tid til at hjælpe andre med at fixe deres ting. NygadeHusets har udstyret og værktøjerne.

Har du lyst til at være med i et hyggeligt fælleskab, hvor vi hjælper andre med at fixe deres skatte og forlænge livet på deres ejendele, så kig forbi NygadeHuset onsdag d. 8. september klokken 19.00. Der er kaffe på kanden og kage til ganen.

Læs mere på NygadeHusets hjemmeside her