Ny brætspilscafé åbner den 3. september på Bov Bibliotek
Ny brætspilscafé åbner den 3. september på Bov Bibliotek

Spillenørden guider til åbning af ny Brætspilscafé på Bov Bibliotek

28.08.19
Ny brætspilscafé åbner på Bov Bibliotek den 3. september og på åbningsdagen er der hjælp at hente fra en vaskeægte brætspilsnørd.

Afbrækket fra den digitale verden og fællesskabet er noget af det, som får rigtig mange danskere til igen at finde brætspillene frem i disse år. Sådan er det også i Aabenraa, hvor brætspilscaféen på Aabenraa Bibliotek har været så stor en succes, at der opstod et ønske om en lignende mulighed på Bov Bibliotek. Tirsdag den 3. september kl. 16 tager den selverklærede spillenørd og litteraturformidler fra Aabenraa Bibliotekerne, Katja Norup Petersen, en masse spil under armen til åbningen af brætspilscaféen på Bov Bibliotek.

Hun er selv vild med at spille alverdens spil med familie og venner og har testet de fleste spil af. For hende er det at spille brætspil både sjovt og styrker ens strategiske sans.

”At spille brætspil er en god måde at være social på, hvor man dyrker fællesskabet og det autentiske nærvær,” siger Katja Norup Petersen, der selv ejer over 20 brætspil og hele tiden prøver nye.

Og netop det med at have spillet rigtig mange brætspil i sin fritid burger hun denne tirsdag eftermiddag og aften til at hjælpe både novicer og garvede brætspillere med at finde nye, gode oplevelser, der både er lærerige og sjove.

Brætspil udfordrer både børn og voksnes strategiske evne og især børns intellekt bliver udfordret, når der skal tænkes smart for enten at vinde over de andre eller sammen vinde spillet. Brætspillene har i højere grad også udviklet sig fra at være konkurrencepræget til oftere at være et spørgsmål om at samarbejde. Brætspilscaféen kan være et interessefællesskab for dem, som er vilde med at spille brætspil, men mangler nogen med den samme begejstring eller vil prøve nogle helt nye spil.

Biblioteker har i de senere år været igennem en udvikling, der gør dem til en fælles dagligstue, hvor man kan mødes over fælles interesser.

”Det rigtig dejligt at se, at folk hygger sig i biblioteksrummet og bliver her og spiller spil eller læser bøger, fremfor altid at tage det med hjem.”

Både klassiske brætspil for hele familien, de spritnye og de lidt ukendte er at finde til brætspilscaféen hver 1. tirsdag i måneden. Mens der hver tirsdag fra kl. 16 er mulighed for at mødes i brætspilscaféen på Aabenraa Bibliotek, der hidtil har været en stor succes med besøg af både børn, unge og voksne.

Fri entré. Ingen tilmelding.