Livestreaminger er tuning af hjernen. I november byder Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse på en lang række streamede foredrag.

Streaminger: Du er der - næsten - selv

03.11.20
Hør om dybhavet, smagen af øl, ulighed, tilblivelsen af det moderne menneske, Grønlands indlandsis. Der er en risiko for, at du bliver endnu klogere.

STREAM FRA SOFAEN 

Folkeuniversitet Aarhus tilbyder her i efteråret en lang række foredrag, du kan se fra din sofa, køkkenbord eller seng. Endda uden betaling.

Se blandt andre “Coronapolitik: Folketingets rolle og udfordringer”, “Fake, news eller fake news?”,  "National identitet: Hvornår er man dansk?”, “Sundhed og sygdom, pandemier og epidemier i sproget “ og mange, mange flere. 

Du finder de mange foredrag her

Vil du med en tur til Aarhus, til Søauditorierne i Universitetsparken på Aarhus Universitet? Måske på en tur til Den Sorte Diamant i København? 

Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse inviterer dig med på en online tur, når Felsted Bibliotek, NygadeHuset og Aabenraa Bibliotek i november byder på en række streamede foredrag, som kun kan ses på udvalgte steder i Danmark. 

Du kan blive klogere på, hvordan Jordens største bioreaktor, havbunden, påvirker livet ovenvande, når foredraget "Dybhavet – nyt fra en ukendt verden” streames direkte fra Aarhus Universitet til Felsted Bibliotek.

Hvad er det, der gør, at øl smager, som øl smager? Bliv klogere på malt, humle og gær, når Nygadehuset og Felsted Bibliotek byder på foredraget “Smagen af øl”. 

Se med, når den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty går på scenen i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør Rune Lykkeberg fra Information. Inden samtalen giver Martin Ågerup, direktør i den borgerlig-liberale tænketanken Cepos, sit syn på, om ulighed i samfundet er godt eller skidt.

Og hvordan er det lige, mennesket har udviklet sig? Få svaret, når “Tilblivelsen af det moderne menneske” vises i Nygadehuset og på Felsted Bibliotek. 

I Grønland smelter indlandsisen under den globale opvarmning. Overlever indlandsisen, eller er den dødsdømt? Se med, når forskerne deler ud af viden fra Aarhus Universitet. 

Du finder links til de forskellige foredrag her. Foredragene bliver ikke offentligt tilgængelige på nettet. 

Der er fri entré til de fleste af dem. Tilmelding er nødvendig.