Det er herligt at have en god ven. I dag er det International Venskabsdag.

Tillykke, kære ven 

30.07.20
I dag, torsdag d. 30. juli, er International Venskabsdag – og det skal fejres. Læs eller lyt til en bog eller se en film om venskaber. Selvfølgelig sammen med dine venner. 

”Gode venner kan lave alting sammen, men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen”, (Peter Plys).

FN's Generalforsamling grundlagde tilbage i 2011 International Venskabsdag. Målet var - og er stadig - at skabe venskaber mellem lande og kulturer og bringe individer tættere sammen. 

Find inspiration til venskabs-læsning herunder. På eReolen GO! finder du desuden en lang række bøger, der alle handler om dig, mig og os i fællesskab.

Få fem råd om venskaber hos Børnetelefonen her

Brug dagen sammen med dine venner. I kan jo læse eller lytte til en bog om venskab eller se en film, der hylder sammenholdet mellem mennesker.

VENSKABER PÅ FILMSTRIBEN

For de små børn - ”Peddersen & Findus – Findus flytter hjemmefra”. Peddersen er en gammel mand, som har en killing, Findus, til at bo hos sig på sin lille gård. Findus er nu en stor killing og skal have en større seng og flytter ud i et udhus. Men Peddersen savner Findus.

For de større børn - ”Pigen og ræven”: En tiårig pige møder en hunræv, Titou, som hun prøver at tæmme, men Titou er vild og flygter til at begynde med. Filmen er en blanding af storslået fransk naturdokumentar og eventyr. Den beskriver hvordan venskabsbånd knyttes mellem venligtsindede væsner – uanset om de så er to- eller firbenede.

For unge - Mid90s: Stevie er en 13-årig dreng i 1990’ernes Los Angeles. Her bor han sammen med sin mor og storebror i et hjem præget af moderens mørke fortid og storebrorens voldelige opførsel overfor Stevie. En sommer åbner der sig en ny verden for Steve, da han møder en gruppe skatere, som han hurtigt begynder at se op til med stor beundring. 

Du finder flere film om venskab på Filmstriben.dk her

Materialer