UDSAT: Dokumentarlørdag i NygadeHuset

15.09.20
OBS: Arrangementet er udsat. Vi arbejder på at finde en ny dato.

“Fat Front” og “Kampen om Grønland” er lørdag fra 13.00 til 17.15 på programmet. Efter filmene fortæller Helene Thyrsted, der har deltaget i filmen Fat Front, om tykaktivisme.

Hvordan er det at være med i en dokumentar om noget så personligt som ens krop? 

Dokumentaren “Fat Front” handler om kroppen, om kropspostivisme og om kampen for at være sig selv. 

Lørdag kan du se “Fat Front” og ikke mindst møde Helene Thyrsted, der er eneste dansker i den skandinaviske dokumentar. 

Helene Thyrsted er del af en revolution. En række kvinder har fået nok af selvhad og skam og kalder sig stolt tykke. Nu slipper de deres deller og blævrende lår fri og bruger deres tykke kroppe aktivistisk.

Samme dag kan du se filmen “Kampen om Grønland”, der er instrueret af danske Kenneth Sorento Dichmann. Han har fået kritik for at være en hvid instruktør, der laver en film om den unge generation af grønlændere, der er delt af spørgsmålet om uafhængighed.

“Kampen om Grønland” giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid, hvor landet pludselig kommer på de internationale forsider, da Trump i en bemærkning foreslår at købe landet.

Efter filmen er der en Q&A med Susanne fra Grønlænder-koret. Hun vil fortælle om sin holdning til filmen, om en dansker kan lave en film om Grønland, og om hun møder fordomme i hverdagen.

Entré til begge film og debatter koster 50 kroner. Billetter kan købes på aabenraabib.dk. Det er også muligt at købe billet til de enkelte film. Med i prisen er en lille goodiesnackpack. Tilmelding nødvendig. 

HygadeHuset, Aabenraa
Lørdag d. 19. september fra 13.00 til 17.15
Entré: 50 kroner (40 og 30 for henholdsvis “Fat Front” og “Kampen om Grønland”)

BILLETTER