Verdens Bedste Nyheder

Tusindvis af danskere går på gaden for fred og retfærdighed

Krigen raser i Ukraine, og selvom vi danskere lever i sikker afstand til rædslerne, så skaber krigen utryghed for fremtiden, og mange frygter, at ufreden skal ramme os.

Derfor er det godt at tænke nærmere over freden. Fred kræver nemlig hårdt arbejde og er meget mere end fraværet af krig og konflikt – og freden har mange ansigter.

Verdens Bedste Nyheder undersøger derfor Verdensmål 16, der handler om fred og retfærdighed, i dette års avis. For der sker også fremskridt: Miner og klyngebomber bliver ryddet verden over, lande og regeringer sætter ind overfor fysisk afstraffelse og vold mod børn, aktivister, politikere og eksperter kæmper for retfærdighed og udvikling, og flere og flere lande dropper dødsstraf.

Fredag den 9. september bruger flere end 2.500 frivillige en septembermorgen på at dele Verdens Bedste Nyheders avis ud på gader og stræder over hele landet. En uddeling, der efterhånden for mange er begyndt at blive en tradition.

Uddelinger i hele landet

Der er rig mulighed for at besøge en af de frivillige uddelinger for billeder eller reportage: Vi har 317 uddelinger, fra Christiansø til Fanø og fra Frederikshavn til Falster og på Aabenraa Bibliotek