Vikingerne kommer!

19.04.17
I dennes uges omgang af DR's serie 'Historien om Danmark' er det vikingtiden, der er i fokus.

Udviklingen af sejlet var det, der satte gang i vikingetiden og formede perioden. Med sejlet og bygningen af større både blev det muligt at rejse store afstande, samt krydse et stort åbent hav. Her blev grunden lagt til de handels- og plyndringstogter, der især kendetegner perioden. Man kan spore de nordiske vikingers færd rundt i store dele af verden både Asien, Europa og Grønland.  Også i bebyggelserne fra vikingetiden ser man båden som symbol. 
Vikingetiden var en blodig tid med skiftende konger og storpolitik. Det var en tid med nordiske guder og ofringer, men også den periode, hvor Harald Blåtand gjorde danerne kristne.

Der er mange flere spændende ting at sige om vikingetiden. For at blive klogere på perioden kan du se DR's afsnit om vikingetiden eller gå ind på en af de steder, vi har samlet her. 

dr.dk/historie/danmarkshistorien kommer der hele tiden nye spændende og sjove artikler til. Du kan bla. se rapperen Pede B rappe om vikingerne, læse fascinerende facts om perioden eller finde ud af, hvilken nordisk gud, du er. 

Du kan også gå ind på Aabenraa bibliotekernes temaside om vikingetiden. Der kan du læse mere om perioden og finde bøger om emnet. 

På Nationalmuseets hjemmeside natmus.dk samt  på danmarkshistorien.dk kan du også blive meget klogere på vikingetiden.

Børnene kan også være med til at udforske historien. På lørdag d. 22. april kl. 17.30 kommer første afsnit af 'Rod i historien' på DR Ramasjang. I programmet skal Sigurd Barrett og dukken Rune Sten hjælpe Ramasjangmuseets direktør med at finde forsvunde genstande fra forskellige perioder. På den måde kommer børnene med rundt i Danmarkshistorien. 

God fornøjelse med vikingetiden. På søndag kl. 20 vises næste episode af 'Historien om Danmark' og her er det den tidlige middelalder, som skal undersøges nærmere.