Efteråret er over os, og nu kommer vikingerne også. Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse byder på en lang række aktiviteter, som alle har vikingerne som omdrejningspunkt, i efterårsferien. 

Vikingerne kommer i efterårsferien 

13.10.21
Tag på biblioteket eller NygadeHuset og hyg dig med teater, ler og spil. Du kan også lave våben eller smukker. Alt sammen inspireret af vores stolte forfædre. 

Vikingerne levede for over 1.000 år siden. I efterårsferien kan du og din familie få et lille bid af den historiske periode i Danmarkshistorien. 

Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse byder i efterårsferien på en lang række aktiviteter, der alle har det samme tema; vikingerne. 

På bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro, Tinglev og Aabenraa kan du tage til vikingeteater Teater Lux over fem dage byder på stykket "Vikingernes Konge”. Derudover er der vikingespil og kreativitet på programmet. Du kan blandt andet lave runer i ler. 

I NygadeHuset i Aabenraa er der endnu mere vikingekreativtet på programmet. Her kan du over tre dage dreje dine helt egne vikingeskåle i ler. Skålene kan naturligvis bruges til fredagsbum.

En viking har selvfølgelig også et sværd og ikke mindst perlesmykker. Derfor kan du gå KreaSkør og lave dit helt eget sværd, dine egne smykker og bygge skraldeskibe.

Vikingerne kommer! 

PROGRAM 

Vikingesjov og -krea i efterårsferien
På bibliotekerne er der sjove spil og kreative aktiviteter på programmet. Det hele er inspireret af vores stolte forfædre; vikingerne. Bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro, Tinglev og Aabenraa, 16.-24. oktober. Fri entré. 

Teater: Vikingernes Konge 
Den voldsomme historie om vikingernes konge. Historien om far og søn, som rejser ud sammen, på ukendt land og vand. Om at være viking, far, søn og ægtemand og brøle af sine lungers fulde kraft. Børneteater for de 5-10 årige. Bibliotekerne i Tinglev (19/10), Bov (20/10), Felsted (21/10), Rødekro (22/10) og Aabenraa (23/10) mellem 10.00-10.35. Fri entré. 

Keramik: Fra viking til el-drejning
Lav dine egne vikinge-keramikkrukker og prøv at dreje en krukke på en drejeskive. Vi arbejder med ler og bruger de samme teknikker, som vikingerne gjorde for mange hundrede år siden. For børn i 4.-6. klasse. NygadeHuset. 18.-20. oktober, 10.00-14.00. Entré. 100 kr. inkl. op til tre keramikskåle. Tilmelding nødvendig. 

KreaSkør med vikingetema 
Tag hele familien med, når NygadeHuset hiver kreative materialer ned fra hylderne, og I sammen kan gå i gang med at lave skøre og skønne vikingesager. Design og klip dit eget vikingesværd, byg skraldeskibe og lav vikingesmykker. For børnefamilier. NygadeHuset. 18.-20. oktober, 10.00-14.00. Entré. 20 kr. Tilmelding nødvendig. 

Se mere under Det sker eller på NygadeHusets hjemmeside