Børn er nysgerrig. Vi har fundet bøger, der hjælper de sultne hjerner.
Børn er nysgerrig. Vi har fundet bøger, der hjælper de sultne hjerner.

WTF er det?

11.06.20
Kan man klone mennesker, findes liv i rummet, og hvorfor man drømmer? Vi anbefaler bøger til dig med nysgerrige børn, der stiller spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Spørgsmål som kan være svære at svare på.

Maria Jarjis står bag Youtube-kanalen WTF er det?, hvor hun fortæller om alle mulige emner på en ligetil og forståelig måde. Det er også blevet til en bog fra hendes hånd med et udvalg af emnerne. Fx om man kan klone et menneske. Bogen findes både som analog og digital bog.

Se Maria Jarjis' video "Heksebørn i Afrika" på YouTube her

Lars Henrik Aagaard har skrevet to bøger med svar på 50 spørgsmål til professoren; "Hvor langt er der til verdens ende?" og "Hvad er månen lavet af?". Børn over ti år kan sagtens læse bøgerne selv, men du kan også læse dem højt for yngre børn. Bøgerne handler primært om naturvidenskaben, men der er også en masse at tage fat på. 

For de større børn (og faktisk også for voksne) er Johan Olsens "Bogen om Verden" et godt bud. Magtens korridor-forsanger Johan Olsen er også biolog og forsker og tager i denne bog fat i at formidle naturvidenskaben på bedste vis. I "Hvad er et æg?" fortsætter han med at dele ud af sin viden og dækker nødvendige emner som bussemænd, kaffe og prutter på en meget underholdende måde.

For de mere filosofisk anlagte er Tor Nørretranders "Børnespørgehjørne: Spørgsmål de voksne ikke kan svare på", samt "Børnespørgehjørne: Ting, mennesker selv har skabt" også oplagt. Bøgerne henvender sig mere til den voksne end til højtlæsning, men klæder den voksne på til at svare på livets store spørgsmål.

Vi kan også anbefale det digitale magasin "How it works" på RBdigital til videre læsning om aktuelle emner. Du finder en vejledning til at blive bruger af RBdigital her.

Oprindeligt skrevet af Randers Bibliotek.

Materialer