App’en “Biblioteket”

Søg, reserver og forny dine lån fra sofaen, bussen eller caféen. Her er din genvej til dit lokale bibliotek.

App’en “Biblioteket” byder på en detaljeret visning af materialerne, herunder resumé, anmeldelser, info om forfatteren og forslag til, hvad andre har lånt. 

Derudover er det muligt at forny materialer, finde åbningstider og få overblik over arrangementer og nyheder på ens foretrukne bibliotek.

Desuden kan du via app'en spørge Biblioteksvagten, som er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste. Du finder Biblioteksvagten under fanen "Mere". Klik på "Spørg en bibliotekar" og stil dit spørgsmål.

SÅDAN GØR DU 

  • Download “Biblioteket” i din app store
  • Vælg kommune - her Aabenraa Kommune
  • Log ind med ved at trykke på "Min side"-ikonet i bundmenuen. Herefter indtaste CPR-/lånernummer samt pinkode

Herefter har du adgang til Aabenraa Biblioteker og Kulturhuses forside. Her er der åbningstider, arrangementer, nyheder, anbefalinger og kategorier som “eReolen - Nyt for voksne”, nye børnebøger og andet.

Sådan søger du 
I menupunktet “søg” kan du i toppen søge alle materialer, der er tilgængelige på biblioteket; både bøger, film, spil og tidsskrifter. Det er også muligt at søge på specifikke forfatteren eller emner, fx biografier eller krimi. 

Søgeforsiden har desuden en række forudbestemte kategorier; fx “børn”, “fantasy og sci-fi”, “historie” og “humor”.

 

Efter søgningen skal du trykke på det material, du ønsker at låne. Herefter får du et kort resume plus mulighed for at reservere det. Er du på biblioteket kan du trykke “find materialet”, hvorefter du skal vælge, hvilken filial du ønsker. Herefter får du en guide til, hvordan du finder bogen, filmen eller noget helt tredje, du gerne vil låne. 

Menupunktet “Min side”
Menupunktet “Min side” er vigtig. Her finder du et digitalt lånerkort, du kan scanne i de selvbetjente udlånsmaskiner. Det er også her, du får beskeder om, at du har materialer, der skal fornyes, at reserverede materialer er kommet hjem og står klar til dig, og se eventuel mellemværende ved overskreden afleveringsfrist. Du kan desuden se din lånehistorik og lave en huskeliste med materialer, du gerne vil låne i fremtiden. 

Under indstillinger i toppen kan du definere, hvordan du gerne vil have påmindelser om reserveringer og afleveringer: på sms, email eller som pushbesked på din telefon eller tablet. 

En pushbesked er en besked lander direkte på låseskærmen på din telefon eller tablet. Du kan derefter trykke på beskeden og fx hurtigt forny materialer, der nærmer sig afleveringsdagen. Pushbeskeder kommer kun, når du er logget ind og har tilladt app’en at sende meddelelser. 

Beskeder fra biblioteket kan også findes under "Min side" i bundmenuen. Beskederne fremgår her, uanset om du modtager pushbeskeder eller ej. 

Menupunktet "Mere" i bundmenuen giver adgang til en række informationer om dit lokale bibliotek samt mulighed for at kontakte biblioteket eller skifte kommune, hvis du fx flytter til en ny kommune. 

Appen er tilgængelig både i en iOS- og en Android-version. Download app’en “Biblioteket” i din app-store (App Store på iPhone og iPad og Google Play på Android-telefoner og -tablets)