Lektørudtalelse

Forfatter: Birgit Sloth

Anvendelse/målgruppe/niveau

Det er en stor og stigende interesse for selv at lave is, så Ismageriet, der indeholder opskrifter på de nye, fedtfattige is baseret på økologi og årstidens friske frugter og bær, vil tiltale mange lånere. Ismageriet er også en butik på Amager indrettet i retrostil, og samme stil er gennemført i bogen. De mange fotografier viser dels is og desserter og dels mennesker og miljøer fra butikken

Beskrivelse

Forfatteren er uddannet bager. Han har omdannet et gammelt mejeri og bageri til sit ismageri, der åbnede sommeren 2008. Filosofien bag konceptet er, at is skal være lette og cremede, og det opnås ikke med piskefløde og æg, der helt eller delvis erstattes af mælk, skummetmælkspulver, stivelse og glukose. Ingredienserne kan fås i almindelige større butikker, og der henvises yderligere til en internetbutik. Isene kan laves med eller uden ismaskine. Der er tre grundopskrifter på mælkeis, grundopskrift på yoghurtis og på sukkerlage med stivelse til sorbet. Dertil kommer en række isopskrifter med ingredienser, der giver isen smag, samt forslag til isdesserter

Sammenligning

En anden ny dansk bog om isfremstilling er Isbogen for ismaskineejeren, (08/35). Den har jeg ikke haft mulighed for at se. Poole: Is, 2002, Lav din egen lækre is, 1999 og Tychsen: Is, 1999 har alle traditionelle opskrifter. Tychsens bog er den mest omfattende med historiske oplysninger og variationer af opskrifter

Samlet konklusion

En tiltalende og inspirerende bog med en anden måde at lave is på, der passer til tidens smag