Selvbetjent bibliotek

Det er nemt at betjene dig selv på det selvbetjente bibliotek.

Der er åbent for selvbetjening fra 07 til 22 alle ugens 7 dage i filialerne i Aabenraa, Bov, Felsted, Rødekro og Tinglev. 

Du kan møde personalet i den betjente åbningstid.  Se den betjente åbningstid her.

Sådan får du adgang

  • Alle registrerede brugere fra 13 år kan få adgang
  • Skan dit bibliotekskort eller sundhedskort i kortlæseren ved indgangen og tast din pinkode + OK (du kan ikke komme ind uden kort)
  • Efter et kort øjeblik går døren op, og du kan gå ind.
  • Husk: Tager du andre med ind, er det dit ansvar.
  • Er du ikke bruger på Aabenraa Bibliotekerne, kan du oprette dig selv som bruger, hvis du er fyldt 18 år og har NemID, via dette link aabenraabib.dk/registration.

Registrering og overvågning

Alle, der benytter biblioteket i den selvbetjente åbningstid, bliver registreret med oplysninger om navn og adresse. Der er videoovervågning af indgangen og på biblioteket. Videooptagelserne bliver behandlet efter gældende lov.

Sådan klarer du dig selv

Som bruger af det selvbetjente bibliotek skal du selv låne, aflevere og hente reserveret materiale. Når en reservering er klar til afhentning, har du modtaget en besked med et reserveringsnummer (fx 4711). Reserveringerne står i nummerorden. Husk at udlåne materialet i automaten.

Kopi og print

Der kan tages kopier og printes. Print foretage via Princh og kan betales med kort eller MobilePay.

Link: Se priser og vejledning her.

Wi-Fi / Hotspot

Hvis du medbringer pc, iPad, smartphone el.a., har du mulighed for at bruge internettet via bibliotekets Wi-Fi, BORGER_GUEST_NET. Det er et åbent, ikke sikret, netværk uden kode og kan bruges i hele åbningstiden.

Gebyr

Hvis du har gebyrer, vil de automatisk blive overført til din konto hos Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse. De kan betales via app'en Biblioteket, "Min konto" på aabenraabib.dk eller på biblioteket i den betjente åbningstid.

Biblioteket er dit og mit

Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse ønsker, at alle borgere skal have en god oplevelse, når de bruger biblioteket; både i den betjente og selvbetjente åbningstid. Derfor skal du tage hensyn til andre brugere og respektere god ro og orden. Husk at rydde op efter dig selv. Mad og drikke må ikke nydes ved computerne.

Biblioteksvagten.dk

Hvis du har spørgsmål til en bibliotekar i den selvbetjente åbningstid, kan du kontakte Biblioteksvagten.dk - enten via spørgeformular, chat, mail eller på telefon 7027 0717.

Aviser

Biblioteket tilstræber at lægge dagens aviser frem så tidligt som muligt. Ved aviserne hænger en nøgle til avis-postkassen, så du kan hente dagens avis, hvis du kommer tidligere.

Når biblioteket lukker

Forlad biblioteket senest kl. 22. Du vil blive advaret over højttaleren, før alarmen bliver sat til.