Forfatteren og læreren Ole Lund Kirkegaards (1940-1979) dramatiske og forunderlige livshistorie, der løb parallelt med alle de moderne strømninger i det danske samfund, som førte frem ungdomsoprøret i 1968. Foto: Gyldendal.

Om dette arrangement

Tid
18:15 - 19:30
Pris
Entré: 50 kroner inkl. håndmad og håndbajer. Tilmelding nødvendig.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Håndmadder og håndbajere | Ole Lund Kirkegaard

18.05.21
Tag med på opdagelse i Ole Lund Kirkegaards forfatterskab og liv, når vi på Aabenraa Bibliotek udforsker hans liv fra forskellige vinkler - over en håndmad og håndbajer. 

Her er ingen kedelige opremsninger af bibliografier og årstal, men en masse spændende fortællinger, lydklip, sjove facts, interviewklip og meget mere. 

Ole Lund Kirkegaard debuterede med “Lille Virgil” i 1967. Herfra gik det stærkt. Antallet af forespørgsler på nye børnebøger steg, og i 1976 valgte han at blive forfatter på fuld tid. Han kom hurtigt til at savne dialogen med børnene fra sit virke som lærer. 

Arbejdspresset medførte et forøget indtag af alkohol, der udviklede sig til et misbrug og førte til skilsmisse. Forfatteren døde i 1979, 38 år gammel, af et ildebefindende, da han på vej hjem fra en kro faldt om i sneen og frøs ihjel. 

Det bliver bestemt ikke kedeligt.

Håndmadder og håndbajere | Ole Lund Kirkegaard
Aabenraa Bibliotek
Tirsdag d. 18. maj fra 18.15 til 19.30
Entré: 50 kroner inkl. håndmad og håndbajer. Tilmelding og coronapas nødvendig.

Vi overholder alle gældende coronaretningslinjer.