Gør dit barn nysgerrig på naturvidenskab

25.05.22
Måske ligger det ikke lige først for at få børnene til at læse om grundstofferne, solsystemet og tyngdekraften, men man kan finde litteratur, som gør naturvidenskab sjovere at lære om.

Det er vigtigt at lære om de naturvidenskabelige fag, så vi også får udviklet små Albert Einsteins og Niels Bohr i fremtiden.

Det bedste tidspunkt at få nogen interesseret i naturvidenskab er, når man er barn, for der er man allermest nysgerrig og undersøgende på sine omgivelser.

Børn er mere årvågne over for ens omgivelser end voksne. Voksne er ofte mere optaget af andre ting; ens arbejde, pligter og alle de andre kedelige hverdagsting, som vi skal nå.

Observationer er en stor del af en videnskabskvindes og -mands arbejde, så man kan allerede begynd tidligt med fokus på at observere. Læg for eksempel mærke til årstidernes skiften, blade der springer ud, og ting der bevæger sig i vinden.

Dyrk nysgerrigheden og gå med i legen, når børnene stiller undersøgende spørgsmål som; "Hvordan kan fugle flyve? Hvad er stjerner lavet af? Hvorfor falder vi ikke ned fra jorden?"

Gå på opdagelse i vores litteratur og søg inspiration til at stille spørgsmål omkring alle de finurlige ting, som sker hver dag rundt omkring os, og som faktisk er fantastiske - på hver deres måde.

Vi har masser af materiale fyldt med de lidt mere skæve spørgsmål, som kan være sjove for børn (og voksne) at undersøge.

Samtidig kan I bruge litteraturen til at finde svaret på de mange spørgsmål, som kan opstå undervejs. Hvis I har svært ved at finde svaret på spørgsmålene, kan I faktisk også stille spørgsmål til biblioteksvagten, som straks vil grave dybt for at finde frem til et svar.

 

Materialer