Anbefaling: Samfundskritisk, barsk og håbefuld fortælling

26.04.21
"Dyreriget: Miss Bengalore" er en velskrevet og dramatisk historie, hvor karaktererne står stærk og nuancerede, dialogen er dynamisk, og historien fortælles med stor dramatisk sans. Vellykket på alle planer.

Tegningerne er moderne og karikerede, med et væld af inddragende layouts, og behændigt brug af vinkler og perspektiver. Åbenlyst inspireret af Orwells Kammerat Napoleon, men samtidig helt sin egen.

En menneskeforladt gård i Frankrig styres med hård hånd af tyren Silvio og hans milits af hunde, der udnytter de andre dyr.

Kort efter henrettelsen af den vellidte gås, Marguerit, ankommer en rejsende gøgler-rotte til gården. Han inspirerer arbejdskatten Miss Bengalore, der er enlig mor med to killinger, og gigolo-kaninen Cæsar til pacifistisk oprør. 

Det er en velskrevet og dramatisk historie, der med dyr i hovedrollerne skaber en på samme tid samfundskritisk, barsk og håbefuld fortælling.

"Dyreriget: Miss Bengalore" er skrevet af af Xavier Dorison, der også står bag manus til "Undertaker", og tegnet af Félix Delep, som ikke tidligere er udgivet på dansk. Tegningerne er moderne og karikerede med et væld af inddragende layouts og behændigt brug af vinkler og perspektiver. 

Tegneserien er første del af en fortsat serie.

Materialer