Stina Jackson. Foto: Stefan Tell / Lindhardt og Ringhof.

Anmeldelse: Sommermørke og Ødemarken 

06.01.21
Der findes mange dybe og mørke hemmeligheder i de svenske skove, og dysterheden er ikke til at tage fejl af. Uhh, jeg har lige læst de to bøger af den svenske forfatter Stina Jackson, og hold da op hvor kan de anbefales. 

Stina Jacksons debutroman er Sommermørke, som i 2018 blev kåret til årets svenske krimi. En vanvittig spændende thriller om en teenager, der forsvinder, og en far, som ikke vil opgivet håbet med at finde hende.
 
Ødemark kom på de danske hylder i september i år og er allerede shortlistet til Årets Bog i Sverige 2020. Endnu en fantastisk spændende thriller om dystre menneskeskæbner og om at nedbryde nedarvede mønstre plus - selvfølgelig - en forfærdelig forbrydelse.
 
Stina Jacksons bøger er velfortalte, og hendes beskrivelser af personerne og området, hvor handlingerne foregår, er så levende og gode, at man tydelig kan fornemme stemningen. 

Man ser tydeligt bogens fortælling for sig, hører fuglene i det fjerne, dufter den våde mos i skovbunden og mærker, virkelig mærker, uhyggen krybe ind under huden. Stina Jackson har et virkeligt flot sprog.

Bøgerne findes også som e-bog og lydbog på ereolen.dk, og jeg varmt anbefale lydbøgerne. 

Oplæser Jon Lange gør det virkelige godt og er med til at skabe den dystre stemning.
 
De to bøger er ikke en del af en serie og kan sagtens læse uafhængig af hinanden.

Anmeldt af Berit Bladt Olesen, Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse.

Materialer