Bogbingo: Sommeren uden mænd

08.03.18
I Sommeren uden mænd af Siri Hustvedt finder kvinder deres stemme og styrke på trods af mænd, kønsroller, andre kvinder og familiearv.

Mias mand finder en ny kvinde, og Mias får et psykisk sammenbrud. I et forsøg på at komme sig rejser hun fra New York til fødebyen Bonder i Minnesota for at undervise en ung gruppe piger i at skrive digte.  

I Bonder lærer Mia tre generationer af kvinder at kende. I alle kvinderne genkender Mia ensomheden og nogle af de indestængte følelser, som hun selv bøvler med. I de sociale fælleskaber kan kvinderne finde styrke i en afstandtagen til mænd. I kreative udfoldelser kan de få afløb for indestængte følelser. Mia bruger sine digte til at bearbejde bruddet og den psykiske sårbarhed. Abigail, en af Mias mors venner, bruger broderiet.

Abigail kalder dem ’de skjulte spøgefulheder’. Broderierne er ved første øjekast klichefyldte, men hvis man ser nærmere og ved, hvor man skal kigge, er der gemt sjove og krigeriske budskaber: en kvinde, der er ved at støvsuge sin mand og hele byen Bonder op, en kvinde med en stor saks som våben og onanerende kvinder.
Alle de indestængte følelser og tanker, alt det postyr, som en kvinde på den tid, ikke er tilladt. Et åndehul for en husmor.

Mias sommer er uden mænd, men kun fysisk. De er ofte i baggrunden, som mål for lyster, kærlighed og Mias refleksioner. Romanen arbejder nuanceret med temaer som kønsroller, ægteskab, og familie.
Hustvedt skriver i en blanding af prosa, lyrik og essayistiske passager. Det er elegant, intelligent og spændende.

Bogbingo 2018
Sommeren uden mænd er min 'bog skrevet af en kvindelige forfatter' til Aabenraa Bibliotekernes Bogbingo 2018. 
Vil du vide mere om Aabenraa Bibliotekernes Bogbingo 2018, og vil du selv deltage, så læs mere her. Du kan vinde et gavekort. 

 

 


 

Filer
Materialer