Længdespring er i Bogdysten en af de tungere drenge. Her skal du læse en bog, der er minimum 300 - og gerne flere - sider.

Bogfemkamp: Længdespring

11.05.21
Læs “Et stykke af tiden”, der handler om Vestberlin i midten af 1970’erne, hvor den kolde krig er på sit højeste. Deltag i Bogdysten, hvor du skal gennem en række sportsdiscipliner i bogform. Denne gang får du inspiration til længdespring, der er en kategori, hvor du skal læse en bog, der har flere end 300 sider.

BOGDYSTEN

Bogdysten er en litterær sportsdyst, hvor du skal gennem ni dicipliner over ni uger. Du vælger selv rækkefølgen, og hvad du vil læse. Vi serverer dog hver uge inspiration til, hvad du kan læse. 

Læs mere om Bogdysten og download plakaten her

BOGFEMKAMP
Længdespring (læs en bog på minimum 300 sider), 200 meter løb (læs en novelle), højdespring (læs en klassiker), 100 meter hæk (læs en bog, mens du er udenfor) og spydkast (læs en bog, der spidder nogen eller noget).

BOGTRIATLON
Svømning (læs en skønlitterær bog), cykling (læs en fagbog) og løb (læs en lydbog).

BOGMARATON 
Læs en hel serie.

“Et stykke af tiden” af Benn Q. Holm byder på 352 sider. Og så er det samtidig en spændende roman.

Steen Hamer Boisen, bibliotekar hos Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse, uddyber:

Canadiske Ben er arkitektstuderende med et års fjernstudium i Vestberlin. Han havner i den ideologiske øst/vest-kamp og også midt i kampen mellem unge, venstreradikale tyskere over for et Tyskland, der er ved at genfinde sig selv.

Og Ben skal også finde sig selv som menneske.

Ben bliver venner med tyske Florian, der på alle måder skiller sig ud fra mængden - og via Florians og hans mors fallerede pensionat møder Ben mange triste skæbner.

Han er ensom og opsøger venskaber og elskerinder - og har ikke svært ved at finde sidstnævnte - dilemmaet opstår da han skal beslutte sig for, om han skal følge sit hjerte.

De mange tragiske menneskeskæbner, der blev resultatet af 2. Verdenskrig og Tysklands deling, oplever læseren gennem Ben’s nøgternt, iagttagende blik og gav mig – der bor i Tyskland – en stærk læseoplevelse.

Siderne vender af sig selv i fortællingen om Ben (Benn?); knugende og samtidig spændende læsning for alle os, der husker den kolde krigs trusler og usikkerhed på både det globale og det personlige plan.

God læselyst…

/Steen Hamer Boisen

Plakaten til Bogdysten kan hentes på dit lokale bibliotek eller downloades her (pdf / åbner i nyt vindue).

Bogdysten er en del af “Sammen i bevægelse”, der er et samarbejde mellem bibliotekerne og Danmarks Radio. Bogdysten løber fra mandag d. 3. maj (uge 18) til og med søndag d. 4. juli (uge 26). ​

Tags
Materialer