"D.A.D: True believer" er en dokumentar om det danske rockband, D.A.D. Foto: Filmstriben.

Gå dokumentar-amok på Filmstriben

22.04.21
Du kan nu se knap 400 danske dokumentarer og korte fiktionsfilm. Der er tale om en bred vifte af film som alle har fået produktionsstøtte af Filminstituttet i løbet af de seneste 12 år, samt enkelte ældre titler. 

Du kan blandt andet set “Bag Blixens maske”, der er en film om Karen Blixens venskab med djævlen. Hun omtalte sig selv som Djævelens veninde og gav ham æren for sin evne til at omforme alt til historier.

Du kan også blive klogere på rockbandet D.A.D. i dokumentaren “D.A.D: True believer”, der er et personligt portræt af gruppen. Filmen er lavet af Torleif Hoppe, der gennem 25 år har været det femte medlem i gruppen. 

“Eskimo Diva” er en dokumentar om grønlandske Nuka, der er homoseksuel og ligner en japansk popstar. “Eskimo Diva" er en fortælling om en ung mands kamp for at være den, han er.

Du finder de mange dokumentarer lige her

Filmene præsenteres i temaer som ”Sammen og hver for sig”, ”Forfatterne har ordet”, ”Når musikken spiller”, ”Midt i en krigszone” og ”I livets efterår”. 

Der kommer løbende endnu flere danske dokumentarer og kortfilm på Filmstriben.

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Filmstriben kan bruges af alle, der er oprettet som bruger på deres lokale bibliotek.

Er du ny på Filmstriben? Læs her, hvordan du kommer i gang.