På vejen

07.01.19
Tag med på en rejse i litteraturen og oplev den særlige spænding og glæde ved et roadtrip.

Julelysene bliver efterhånden slukket og januar rammer med sit mørke og sit triste vejr. Så kan det være rart at forsvinde væk i en anden verden og måske selv begynde at planlægge de næste ture, der skal opleves i det nye år. Uanset om det er Danmark eller Europa rundt. Er der nogen bedre måde at gøre det på end gennem litteraturen? Næppe. Derfor har vi samlet et udvalg af romaner, der på den ene eller anden måde har følelsen af road trip centralt i sig.

Vi har tilladt os at forstå begrebet lidt bredt. På listen kan du finde den helt klassiske road trip i bil på tværs af et kontinent, men du kan fx også hoppe på båden med Marlow og sejle ind i Congo i Joseph Conrads Mørkets hjerte

Se vejen, verden og livet fra bil, båd, fly, luftballon eller lige, hvad du ønsker. Det er værker med livsvigtige rejser, der symboliserer overgang og udvikling. Derfor er det romaner, der dirrer med forventningens glæde, spændingen, det overraskende og det skræmmende eller overvældende. 

I denne måned har vi på Aabenraa Bibliotek et udstillingstema, der hedder 'På vejen'. Her kan du finde nogle af alle road trip romanerne, både i skønlitteratur og faglitteratur, men du kan også finde en masse flotte og spændende bøger om fx biler og motorcykler.. 

Tags
Materialer