App'en MinSundhed er en portal, hvor du blandt andet kan se svar på coronaprøver.

Biblioteket er åbent

20.04.21
Du skal fremvise et gyldigt coronapas samt ID for at komme ind, og bibliotekerne er kun åbne i de bemandede åbningstider.

Vi kan endelig slå dørene op til bibliotekernes fantastiske univers af fortællinger og viden.

Genåbningen sker dog med restriktioner, som du kan læse mere om herunder. Du skal blandt andet fremvise gyldigt coronapas.

Med et gyldigt coronapas kan du låne og aflevere bøger og andre materialer, læse avisen, benytte pc’er, printe og kopiere. Dog kun i den bemandede åbningstid.

Derudover skal du bære mundbind eller visir og huske at spritte hænder eller bruge handsker og holde god afstand til andre. På bibliotekerne er der sprit ved indgangen, på bordene og ved låneautomaterne.

Hold to meters afstand, når det muligt, og altid mindst én meter. Hvis du har symptomer, så bliv hjemme og bliv testet.

Genåbningen af bibliotekerne sker i overensstemmelse med retningslinjerne fra Kulturministeriet.

HUSK CORONAPAS 

Du skal fremvise et gyldigt coronapas samt ID for at komme ind på biblioteket. En af bibliotekets medarbejder står klar til at tjekke dit coronapas ved indgangen.

Vi opfordrer til, at du på forhånd henter app’en MinSundhed, hvor det fremgår, om du er vaccineret eller har været smittet. Her kan du også se dine testsvar plus fremvise dit coronapas. Børn under 15 år er undtaget kravet om fremvisning af coronapas.

Du kan også printe dit nyeste testsvar og medbringe det som dokumentation.

Har man udfordringer med at tilgå dokumentationen, kan man rekvirere det ved at møde fysisk op hos Rådgivning Social & Sundhed, der ligger på Ramsherred 20 i Aabenraa og har åbent alle hverdage kl. 11-15. Det kræver ikke tidsbestilling eller forudgående aftale. Du skal dog huske at bære enten maske eller visir.

Hvis du er færdigvaccineret eller er testet negativ indenfor 72 timer med enten PCR- eller lyntest (antigen-test), har du et gyldigt coronapas.

HAR DU IKKE ET GYLDIGT CORONAPAS?

Du kan stadig låne materialer på dit lokale bibliotek. Take away-ordningen fortsætter. Det betyder, at du kan bestille og afhente materialer uden at komme ind på biblioteket. 

Læs mere om ordningen her.

DET DIGITALE BIBLIOTEK HAR ÅBENT 24/7

Dit digitale bibliotek holder aldrig lukket. Du kan blandt andet låne ebøger og lydbøger på eReolen og eReolen Go!, finde film på Filmstriben, tage onlinekurser på eKurser.nu, læse magasiner på eReolen Global og se koncerter på Stingray Qello.

Du finder alle de digitale tilbud her.

ÅBNINGSTIDER 

Du kan kun besøge bibliotekerne i de bemandede åbningstider. Du finder de aktuelle åbningstider her.

Du finder de aktuelle åbningstider her.

BENYT INDGANG SYD (DEN GAMLE INDGANG) PÅ AABENRAA BIBLIOTEK 

Du skal benytte indgang syd (den gamle indgang), når du besøger Aabenraa Bibliotek. Den nye indgang ved Folkehjem kan ikke benyttes.

FILIALERNE I BOV, FELSTED, RØDEKRO OG TINGLEV 

På bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro og Tinglev er der afmærkning og en klokke, man skal ringe på for betjening og tjek af coronapas. Her er det også muligt at bruge take away-ordningen

AFLEVERING OG GEBYRER

Du kan aflevere dine materialer på dit lokale bibliotek i de bemandede åbningstider. 

Alle gebyrer er sat på pause til og med onsdag den 28. april. Er bøgerne ikke afleveret senest den 28. april, begynder der at løbe gebyr på. 

Husk, at hvis din bog allerede var forsinket, inden biblioteket lukkede ned, skal du stadig betale gebyr for perioden op til nedlukningen.