(Gen)se livestreaminger fra biblioteket

27.11.20
Gå i dybden med #MeToo-diskussionen i Sverige og skandalen i Det Svenske Akademi. Matilda Gustavsson er journalist og forfatter og fortælle om sit arbejde for at afsløre krænkelser på den anden side af sundet. Du kan også se eller lytte til samtalen om ulighed i samfundet mellem den franske økonom Thomas Piketty og Informations chefredaktør Rune Lykkeberg

SAMTALER SOM PODCASTS

Du kan også lytte til samtalerne, når du fx kører på arbejde, løber en tur eller bare vasker op efter aftensmaden. 

Du finder begge streaminger som podcasts i din favorit-app til podcasts. Søg efter “Live fra Det Kgl. Bibliotek”. 

Du kan også lytte til begge podcast direkte i din browser. Tryk på linket, og du er i gang.

PS: Live fra Det Kgl. Bibliotek kan klart anbefales som favorit i din podcast-app.

Fik du ikke set de to livestreaminger fra Det Kgl. Bibliotek?

Fortvivl ikke. 

Begge er nu tilgængelige som podcasts og streaminger direkte på YouTube. Det betyder, at du kan grave dig ned i ulighed i samfundet og svensk sexisme. Når og hvor det passer dig bedst. 

Uligheden stiger - er det skidt? 

Den verdenskendte franske økonom Thomas Pikettys “Kapital og ideologi” er opfølgeren til én af århundredets vigtigste bøger; den internationale bestseller “Kapitalen i det 21. århundrede”. 

Thomas Piketty dokumenterer i “Kapital og ideologi” en stigning i ulighed, mens han i "Kapital og ideologi” analyserer ulighedens historie og fremhæver, hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde. 

Se Thomas Piketty og chefredaktør Rune Lykkebergs samtale om ulighed lige her

 
"Kapital og ideologi” er meget rost af anmelderne og har blandt andet modtaget seks hjerter i Politiken og seks stjerner i Berlingske.

#MeToo i Sverige og Danmark

Tv-værten Sofie Linde satte ild under den danske #MeToo-debat, da hun i år var vært for Zulu Comedy Galla. Siden har over 1.600 kvinder fra mediebranchen underskrevet et støttebrev til hende. I Sverige trådte 18 kvinder i 2017 frem og fortalte om seksuelle krænkelser i Det Svenske Akademi.

I spidsen stod journalist og forfatter Matilda Gustavsson, hvis artikel i Dagens Nyheter afslørede overgreb og magtmisbrug i miljøet omkring det hæderkronede Svenske Akademi.

I samtalen fortæller Matilda Gustavsson med udgangspunkt i sin bog “Klubben - en undersøgelse” om det vanskelige arbejde med at afsløre en af Sveriges mest magt- og prestigefulde institutioner. Om hvordan man arbejder med kildernes smertefulde vidnesbyrd, om mediernes ansvar og hvad Danmark kan lære af både de svenske erfaringer og fejltagelser.

Se samtalen med Matilda Gustavsson og Det Kgl. Biblioteks Lise Bach Hansen, der blandt andet står i spidsen for International Forfatterscene, på YouTube lige her

Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse viser i løbet af året en lang række streaminger med mange forskellige emner. Du finder streamingerne på Aabenraa Bibliotek her og på NygadeHuset her 

Materialer