Sara Blædel
Sara Blædels senste bog i trilogien om Ilka, Den Tredje Søster, er den mest reserverede lige nu.

Kvinderne er mere efterspurgte end mændene

15.01.19
På listen over de mest reserverede bøger lige nu, er det især de kvindelige forfattere, der dominerer med Sara Blædel helt i front. De to mest reserverede ligger langt foran de andre på top 5-listen.

På top fem over de mest reserverede bøger lige nu er der tre kvindelige forfattere, der tager førertrøjen på med flest reserveringer.

Der er rift om at komme til at læse om bedemandens datter. I hvert fald er Sara Blædels tredje bog i trilogien om netop bedemandens datter, Den Tredje Søster, den allermest reserverede lige nu hos Aabenraa Bibliotekerne.

Hele 139 personer venter på, at det skal blive deres tur til at få en af de 21 eksemplarer mellem hænderne, så de kan få afslutningen på den ukronede krimidronnings nyeste udgivelse.

På andenpladsen befinder Lucy Riley sig med Månesøsteren: Tiggys Historie, hvor 121 personer på nuværende tidspunkt er ivrige efter at vide, hvordan det går med Tiggys kærlighedsromance med Charlie i den femte del af slægtsromanen om De Syv Søstre. Men tallet har været langt højere, ifølge bibliotekar Joan Krabsmark Mundbjerg fra Aabenraa Bibliotekerne.

 

- Månesøsteren er en utrolig populær bog, der inden jul var oppe på 150 reserveringer, og som også står på min liste over bøger, jeg gerne vil læse, siger hun og uddyber:

 

- Jeg havde fordomme om, at det var noget kærlighedspladder, men så blev jeg jo nødt til at læse den for at finde ud af, hvorfor den var så efterspurgt, og så blev jeg grebet af det, siger hun.

 

På tredjepladsen er det også en kvindelig forfatter med 60 reserveringer. I Smaragdsliberen når forfatteren, Anne Cathrine Riebnitzsky, rundt om mange store etiske dilemmaer, tro, tolerance og venskab og bogen er svær at lægge fra sig, så man får lyst til at læse den hele på én gang. Anne Cathrine Riebnitzsky er en erfaren og anmelderrost forfatter, der tør tage de store og svære emner op og gør det på fantastisk måde.

På fjerde- og femtepladsen befinder sig to velkendte herrer i tæt parløb. Lars Kepler har 45 reserveringer med sin syvende bog om den norske kriminalbetjent, Joona Linna under titlen Lazarus. En lang række mord hærger Oslo, og morderens drabsmetode ligner skræmmende meget en død seriemorders værk.

Michael Katz Krefeld er med på listen med bogen Mørket kalder, der har 43 reserveringer. Han er en erfaren krimiforfatter med syv bøger på CV’et og vinder af Krimimessens publikumspris 2018. Mørket kalder kredser om emnet selvtægt og sætter tanker i gang om morale og retssamfundet.

Materialer