Nu finder du magasiner på eReolen Global

22.02.21
Fremover skal du bruge hjemmesiden ereolenglobal.dk eller appen Libby, hvis de vil læse de digitale magasiner. Platformen RB Digital, der hidtil har været de danske biblioteksbrugeres primære indgang til digitale magasiner, fusionerede den 1. januar 2021 med den amerikanske biblioteksdatabase Overdrive, og i den forbindelse har magasinerne fået ny placering.

Du kender måske allerede allerede eReolen Global og Libby, da det også er her, man kan låne de engelske ebøger og lydbøger fra eReolen. Nu får tjenesten tilføjet magasiner, og det bliver dermed endnu nemmere at finde bibliotekets digitale tilbud. 

Med overgangen til eReolen Global bliver magasinerne en del af bibliotekets single-sign-on. Det betyder, at du ikke længere skal oprette eget login for at læse magasiner. Du skal blot benytte dit almindelige bibliotekslogin.

Når du er logget ind på eReolenglobal.dk, kan du skifte/vælge mellem materialer som ebøger, lydbøger, materialer til børn/unge og nu altså også magasiner.

Vær opmærksom på, at alle ebøger og lydbøger er på engelsk. Magasinerne er primært på engelsk, men der findes også enkelte magasiner på dansk og tysk. Af danske magasiner findes blandt andre:

•    Antik & Auktion Denmark
•    ISABELLAS
•    Vi Unge
•    Spis Bedre
•    Psykologi
•    IN

Se den fulde liste over magasiner her

Magasindatabasen på eReolen Global vil dække magasiner, der er op til tre år gamle. 

Tidligere brugere af de to tjenester

For dig, der i forvejen bruger eReolen Global / Libby til at låne engelske ebøger og lydbøger, betyder tilføjelsen af magasinerne ingen ændringer. Magasinerne tæller ikke med i lånekvoten, og ligegyldigt hvor mange magasiner du låner, er det stadig muligt at låne to bøger ad gangen ud over magasinerne. 

Har du tidligere brugt RB Digital, skal du vænne dig til, at du ikke længere opbygger en historik på samme måde som tidligere. De lånte magasiner på eReolen Global / Libby bliver nemlig automatisk afleveret igen efter 21 dage, hvorefter de forsvinder fra oversigten. Har du brug for at vende tilbage til et magasin, er det derfor nødvendigt at sætte det på huskelisten og genlåne det. Ved overgangen til eReolen Global / Libby forsvinder lånehistorikken fra RB Digital. 

RB Digitals tidligere platform vil stadig være tilgængelig indtil udgangen af februar. Herefter vil det ikke længere være muligt at benytte RB Digital, men udelukkende eReolen Global / Libby. 

Du finder ereolenglobal.dk (åbner i nyt vindue) her

Download app'en Libby Libby by Overdrive i Apples App Store (åbner i nyt vindue) her og Google Play - Android (åbner i nyt vindue) her

Savner du hjælp? Se her, hvordan du finder magasinerne på hjemmesiden og i app´en