Fra den 1. oktober opfordres lånere til selv at medbringe en mulepose til de lånte bøger.
Fra den 1. oktober opfordres lånere til selv at medbringe en mulepose til de lånte bøger.

Vi dropper plastikposerne

11.09.19
Fra den 1. oktober dropper Aabenraa Bibliotekerne de gratis plastikposer for at minimere mængden af plastik.

Muleposer kan bruges igen og igen. Sådan er det ikke altid med plastikposer, der ofte kun bliver brugt én gang. Og det gælder formentlig også de op mod 7000 plastikposer, som Aabenraa Bibliotekernes lånere bruger hvert år. Fra den 1. oktober kan man ikke længere få en gratis plastikpose med hjem fra det lokale bibliotek i Aabenraa Kommune. I stedet opfodres man til at tage sin egen taske, bærepose eller andet med til bøgerne for at være med til i fællesskab at minimere forbruget af plastik.

”Der er kommet en større bevidsthed i samfundet om at genbruge ressourcerne og nedbringe brugen af plastik, og den udvikling skal vi også være en del af,” siger Bente Skøtt Christiansen, leder med ansvar for service og logistik ved Aabenraa Bibliotekerne.

At passe på jordens ressourcer og mindske andelen af plastik i verdenshavene er et fælles ansvar, der læner sig op ad FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, der blandt andet handler om at gøre en klimaindsats og sikre ansvarlig forbrug og produktion. Danmark har forpligtet sig, og det er også vigtigt, at Aabenraa Bibliotekerne bakker aktivt op om at nå målet.

”Vi har stort fokus på FN’s 17 Verdensmål på Aabenraa Bibliotekerne, og derfor må vi også selv være et godt eksempel, for selv de små skridt kan gøre en forskel, hvis vi sammen gør en indsats,” siger Bente Skøtt Christiansen.

Mangler du en mulepose til indkøb og biblioteksbøger, så kan du sy din egen pose på Aabenraa Bibliotek den 25. september kl 19-21. Her har Røde Kors doneret genbrugsmaterialer og den kreative designer og kulturformidler Malene Thomsen fra NygadeHuset hjælper gerne med fifs og gode idéer. Tag gerne din symaskine og det gode humør med, så sørger vi for materialer, simple mønstre og lidt lækkert til ganen.