Vi anbefaler - de bedste sider til opgaveskrivning

Vores linksamling til de bedste gratis hjemmesider, hvor du kan finde information til din opgave

Bibliotek.dk

Find og og bestil materialer fra alle danske biblioteker

Icon Description

Bibliotek.dk er en samlet indgang til alle danske bibliotekers materialer og til hvad der udgives i Danmark. Du kan bestille materialerne til afhentning på dit lokale bibliotek.

Bibliotek.dk er en fælles søgeportal for alle danske offentlige biblioteket: folke-, fag-, forsknings-, uddannelses-, og universitetsbiblioteker. Du kan søge i bøger, musik, tidskrifter, artikler, e-bøger, lydbøger m.m.
Nogle materialer ligger på nettet så du har direkte adgang til dem. I en del tilfælde skal du være registreret bruger af Aabenraa Bibliotekerne for at tilgå online-materialer.

 

Vejledning:

  1. Gå på bibliotek.dk. og log ind med dit bibliotekslogin
  2. Find det materiale du vil bestille.
  3. Tryk bestil. Her kan du se eller ændre afhentningssted.
  4. Du får en besked fra det valgte afhentningsbibliotek når materialet er klar til afhentning.

Danmarkshistorien.dk

Opslagsværk og kildesamling om Danmarks historie, fra oldtiden til i dag

Icon Description

Danmarkshistorien.dk er en stor samling af historisk materiale. Basen er også et online historieleksikon med artikler om emner, personer og begivenheder. Siden er udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet.
Du vil finde temaartikler om historiske emner, en kildesamling med ca. 600 historiske kilder i tekst, lyd og billede, historiske film, historiske quizzer,  et interaktivt kort over Danmark 1523-2012 og meget mere.

Målgruppe

Elever i folkeskolens ældste klasser,  gymnasiale uddannelser, undervisere og historisk interesserede.

Lex.dk

Danmarks store nationale opslagsværk

Icon Description

Fri digital adgang til troværdig information i en løbende opdateret udgave af Den Store Danske og en lang række af de vigtigste opslagsværker i Danmark. 
lex.dk er der en entydig anerkendt og autoritativ ansvarlig skribent, der med navns nævnelse står ved sit bidrag og dermed skaber tryghed og vished for kvaliteten af indholdet.

Lex.dk giver adgang til følgende 

Du kan søge på tværs af alle værkerne eller i ét enkelt.

Danmarks Statistik/Statistikbanken

Danmarks leverandør af uafhængig statistik og data

Icon Description

Statistikbanken.dk indeholder i detaljeret form officiel statistik, som beskriver det danske samfund. Den er gratis at bruge og data kan gemmes i mange filformater og vises som diagrammer eller landkort. Tryk hjælp i øverste hjørne for en guide til at lave diagrammer.

Danmarks Statistik står bag Statistikbanken. På dst.dk kan du læse artikler omkring den datasaling som Statistikbanken er bygget op omkring.

Kilderne.dk (Rigsarkivet)

Rigsarkivets digitale tidslinjer med originale kilder fra Danmarks historie

Icon Description

Rigsarkivets digitale tidslinjer for ungdomsuddannelserne, hvor du kan gå på opdagelse i originale kilder.

Tidslinjerne er en kronologisk opbygget samling af kilder, der belyser et centralt historisk emne fra flere forskellige vinkler. Hver tidslinje indeholder en bred vifte af forskellige kilder med tilhørende niveaudelte arbejdsspørgsmål. Det giver mulighed for selv at arbejde grundigt med kildekritik og give egene fortolkning af historien.

Kilderne findes både i original og i transskriberet udgave. Du får derfor fornøjelsen af at se de smukke originale dokumenter samtidig med, at du, ved hjælp af transskriptionerne, støttes i at læse dem.

Tidslinjerne giver et grundigt indblik i kilderne, men beskriver ikke hele historien om fx den danske slavehandel. Det vil være en fordel at supplere med andre materialer, som historiebøger mv.

Videnskab.dk

Spændende og troværdig viden om forskning

Icon Description

Forskning i et let og levende sprog uden at gå på kompromis med substansen. Artiklerne er researchet og skrevet af sitets uafhængige redaktion samt bidrag fra forskere.

Videnskab.dk er Danmarks nationale forskningsportal for alle interesserede. En indholdstjeneste med daglige forskningsnyheder, store tværgående temaer, underholdende indslag, interaktive tiltag, debat samt lyd og levende billeder. 

Indeholder forskning inden for sundhed, samfund, kultur, teknologi og naturvidenskab. 

Videnskab.dk henvender sig til alle, men har særligt fokus på de unge og har som led heri etableret et subsite til undervisningsbrug.