Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Nygadehuset
Nygade 23A
6200 Aabenraa
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Historisk læseklub: Når verden vendes på hovedet

21.09.23
Nu får du mulighed for at være sammen med andre om din interesse for historie. Tilmeld dig Historisk læseklub, hvor vi taler sammen om begivenheder, der ændrede verdens gang. Oplægsholdere fra forskellige museer varmer samtalen op. Når Historisk læseklub mødes er samvær, historie og dialog i højsædet

Historisk læseklub mødes tre gange til korte oplæg af forskere og historikere, som streames fra et sted i Danmark. Første sæson byder på historiske fortællinger om fattiggården og dens skæbner, samtaler om den kolde krig og om ungdomsoprør og rødstrømper. Streamingerne lægger op til den efterfølgende debat og præsentation af materialer, som faciliteres af en biblioteksformidler. 

Indholdet i Historisk læseklub svarer til Det hemmelige selskab, som er et tilbud under Bibliotekernes festival for historie.

Som deltager behøver du ikke læse bøger på forhånd, men vi deler litteraturlister og anbefalinger, som møderne tager udgangspunkt i. Hvis gruppen efter de 3 møder ønsker at fortsætte læseklubben på egen hånd, så vil biblioteket hjælpe jer på vej.

Det Hemmelige Selskab er en opvarmning til Bibliotekernes Festival for Historie d. 25. november med 2 spændende livestreaminger. 

Hvor og hvornår er det?

Nygadehuset, torsdag, 21. september 2023, kl. 16.30 – 18.00
Fattiggården og dens skæbner v/ historiker og museumsleder Sarah Smed, Danmarks Forsorgsmuseum. 
Om Nordens bedst bevarede fattiggård og dens skæbner. Hør om Kaptajn Hallas, "Fattiggårdens Skræk" og Marie, der blev afleveret af politiet en vinterdag, da hun blot var 11 år. 

Nygadehuset, torsdag, 12. oktober 2023, kl. 16.30 – 18.00
Samtaler om Den Kolde Krigs tavse vidner, forsvaret ved Langelandsfort v/ Museumsleder ved Koldkrigsmuseum Langelandsfort, Peer Henrik Hansen, ph.d.

Nygadehuset, torsdag d.16 november 2023, kl. 16.30 – 18.00
Ungdomsoprør og rødstrømper v/ Jytte Nielsen, informationsspecialist i kønsforskning på Det Kongelige Bibliotek

Tilmelding

Hvis du tilmelder dig Historisk læseklub, er du tilmeldt hele forløbet, dvs. alle tre arrangementer: Torsdag d. 21. september, 12. oktober, 16. november. Tilmelding til læseklubben slutter 2 dage før opstartsmødet. Tilmeldingen foregår efter først til mølle-princippet.

Der er plads til 15. Vi opretter kun læseklubben, hvis der er minimum fem tilmeldte.

Du kan stadig nå at tilmelde dig, selvom forløbet er igang.

Når du tilmelder dig, modtager du en kvittering per mail.

Har du spørgsmål?
Kontakt Aabenraa Bibliotekerne, aabenraabib@aabenraa.dk, tlf 7376 8080