MAKERSPACE AABENRAA

Den centrale idé med makerspaces er, at det er egne idéer og kreative energier, der driver værket. Her er ingen på forhånd givne løsninger og ingen passive tilskuere. Vil du være med, er det for at tage en aktiv rolle som medproducerende deltagere. 

Du kan anvende og afprøve forskellige værktøjer og maskiner og arbejde med innovation, kreativitet og produktion. Du kan skabe, lære, blive motiveret og undre dig. 

Her kan du i fællesskab få ny viden om teknologi og de konsekvenser, teknologien har og dermed den indflydelse, den kan få på vores fælles fremtid.

Konceptet Makerspace tiltrækker brugere i alle aldre og med alle baggrunde i et teknologiinteresseret fællesskab. Børn, unge og voksne i kommunen møder og anvender - gennem en legende og lærende tilgang - teknologi, som man ikke nødvendigvis kender endnu.

Makerspace Aabenraa er altså en ramme for læringslaboratorier med fokus på digitalisering, innovation og teknologi for alle borgere i kommunen og tilbyder forskellige workshops, events og øvrige aktiviteter. Værkstederne er indrettet med alt det, der skal bruges for at udarbejde planer, lave forsøg, bygge og afprøve

Villumfonden har støttet etableringen af Maker Space Nygadehuset og et mobilt Makerspace forbeholdt skoler og institutioner. Desuden findes et mindre Makerspace i Aabenraa Bibliotek på Haderslevvej. 

Hold øje med aktiviteter og muligheder på Nygadehusets hjemmeside og bibliotekts side med aktiviteter