Lette bøger til mellemtrinnet

Drenge? nej tak

Alting ændrer sig i 6. klasse og Silje står uforstående tilbage og ved ikke hvad hun skal gøre. Hendes bedste veninde har fået en kæreste og har ikke længere tid til Silje. Pludselig er de ting Silje holder af barnlige og hun har svært ved at følge med og være sig selv.

En følsom tid

Silje oplever at det er svært at navigere, for hun har stadig lyst til at slås med drengene og samtidig er der et pres for at slippe det barnlige og følge med de andre piger, der bliver forelskede og store.

Årene på mellemtrinnet kan være svære, da børn udvikler og forandrer sig i forskellige tempo. Det er en forvirrende tid, hvor barndomsvenner vokser fra hinanden og nye venskaber opstår. Det er en tid med usikkerhed og store følelser.

Letlæsning til mellemtrinnet

Drenge? Nej tak er en del af Carpeserien fra forlaget Straarup og Co.

Det er en serie af letlæste bøger til mellemtrinnet, der stiller skarpt på den svære og spændende overgang fra barndom til pubertet. En tid, hvor kroppen har vokseværk og hovedet tumler med spørgsmål om alt fra bumser i panden til meningen med livet.

Tidligere har det været svært at finde vedkommende bøger, hvis man går på mellemtrinnet og har svært ved at læse. De fleste letlæsningsbøger har været møntet på begynderlæsning i indskolingen og har indholdsmæssigt været meget langt fra interesseområdet i 6. klasse.

Men der kommer flere gode letlæste bøger og serier til mellemtrinnet og her er Carpeserien et rigtig godt bud, da de er skrevet i sværhedsgraden lix 5, hvor de fleste kan være med.

Marie Duedahl er forfatter på serien og har skrevet utallige letlæsningsbøger hvor hun formår at koge handlingen ned til både meget få sætninger og lavt lixtal samtidig med at der stadig er en god og fangende handling. Det er svær kunst.

Bøgerne i carpeserien kan læses uafhængigt af hinanden og har både drenge og piger i hovedrollen.

Andre gode bøger til denne målgruppe er fx Mira bøgerne af Sabine Lemire, som er lettilgængelige graphic novels om samme emner og problematikker.

18.01.24