Min familie – gode historier om mange slags familier

Familier kommer i mange forskellige størrelser hvilket børnelitteraturen også afspejler. I denne bog er der samlet otte fantastiske fortællinger om familier i mange former og farver

Her kan man bl.a. læse om Magda, der kan få sine forældre til hvad som helst ved at sige ”Hjemme hos mor må jeg altid…” og ”far spørger om du vil…” Hun udnytter et lille hul i sine forældres kommunikation og gør det med charme og finurlighed, så man kun kan smile af det. 
Far spørger om du vil tage flødeboller med af Anne Sofie Hammer.

Og så er der historien om drengen, der har to skønne mormødre. Den ene er høj og har krøller, der ligner guld, den anden har kort mørkt hår og dufter af ler. Hver torsdag bliver han hentet i børnehaven af mormor – eller mormor. Da hans ven stiller sig undrende overfor situationen, bliver han tvunget til at tænke over, om det er noget særligt:

”Hvordan kan du kende forskel på dem,” siger Asle. 
”Forskel?”
”Ja, når de begge to er mormor.”
”Det har jeg aldrig tænkt over,” siger jeg og tænker først på mormor og så på mormor.
”Hvordan gør du da,” siger jeg.
”Gør hvad?”
”Kender forskel på din mormor og så din morfar?”

Dialogen mellem de to drenge fanger så fint drengen og hans kærlighed til sine mormødre og omverdenens behov for at komme det i bestemte kasser. Det er en smuk fortælling både på tekst og billedsiden.
Mormor og Mormor af Rebecca Bach Lauridsen

Fælles for historierne i bogen er at de repræsenterer forskellige familieformer med kærlighed og naturlighed men også humor. For vi må ikke glemme Vitello, der får en papfar, Æggedrengen og noget med en far der er en donut - og de andre rigtig fine historier i bogen, men dem må I selv læse.

Til højtlæsning for de 3-8 årige

Af Lene Mørk Damm, Børnekulturformidler

05.02.24